"Legalább egy aláírás hibás" hibaüzenet e-számla megnyitásakor

Ön olyan fiókot hoz létre, amellyel nem fog tudni számlákat létrehozni, mert nem adta meg cége adatait.

Biztos, hogy ezt akarja?

Igen
vagy
mégsem
Gyakori kérdések

"Legalább egy aláírás hibás" hibaüzenet e-számla megnyitásakor

Több esetben a Windows ill. az Adober Reader ® nem ismeri az aláíró aláíráskiadóját, emiatt például a hazai aláírások esetében a program sok esetben nem hiteles aláírást jelez. Ahhoz, hogy a következő lépéseket végrehajtsa, be kell állítania az Adobe Reader ® programot úgy, hogy az az operációs rendszer tanúsítványtárát használja.

Az Adobe Reader alaphelyzetben nem használja a Windows operációs rendszer által biztosított automatikus tanúsítványlánc beszerzési funkciókat. Ez az integráció azt teszi lehetővé, hogy ha olyan tanúsítvánnyal kerül kapcsolatba amelyben a Microsoft megbízik – a Netlock tanúsítványai ilyenek – akkor a gyökértanúsítványok automatikusan a Microsoft szervereiről települnek. Mivel ez funkció az Adobe Reader esetében hiányzik, így ha nem került kapcsolatba még tanúsítványokkal elképzelhető, hogy az aláírt PDF dokumentumok esetében a címben található, vagy más hasonló hibaüzenetet kap (pl: Az Aláírás érvényessége ISMERETLEN).

Ezek alapján a feladat, hogy az Adobe Acrobat ® szoftver megismerje az aláírást kiadó tanúsítványkiadót. Az Ön által megbízhatónak tartott aláíráskiadó gyökértanúsítványát felveheti a program által hitelesített aláírások közé úgy, hogy megnyitja a kiadó tanúsítványait Internet Exporerben, ezzel bekerül az aláírás a Windows rendszer tanúsítványtárába. Az E-Számla Online rendszer esetéban ez a hivatkozás a következő: www.netlock.hu/index.cgi?ca=cblca. Ezután minden további, ezzel az elektronikus aláírással ellátott PDF dokumentum megnyitásakor már hiteles aláírásnak érzékeli azt az Adobe Reader ®. Ezeket a műveleteket minden Ön által ellenőrzésre használt számítógépen el kell végezni.

 

 

Az elektronikusszamla.hu fejlesztője a:
Rendes