2018 július 1-től: NAV Online Számla adatszolgáltatás

Ön olyan fiókot hoz létre, amellyel nem fog tudni számlákat létrehozni, mert nem adta meg cége adatait.

Biztos, hogy ezt akarja?

Igen
vagy
mégsem

2018 július 1-től: NAV Online Számla adatszolgáltatás

2018. július 1-től a NAV felé kötelezően jelenteni kell a 100 000 Ft-ot meghaladó ÁFÁ-t tartalmazó számlák tartalmát.

Ezt az adatszolgáltatási kötelezettséget a NAV Online Számla rendszerén keresztül kell megtenni. A számlázó programot használóknak ez az adatszolgáltatási kötelezettség nem jelent plusz feladatot, hiszen a számlázó programmal szembeni követelmény az elektronikus adatszolgáltatásra való alkalmasság.

Az E-Számla Online számlázó program is felkészült erre az adatjelentési kötelezettségre, így a rendszer felhasználói továbbra is kényelmesen használhatják online számlázóprogramunkat.

NAV regisztrációs és beállítási útmutató

A számlázó programok felhasználóinak egyetlen feladata az, hogy regisztráljon a NAV Online számla felületén, és felvegyen ott egy „technikai felhasználót”, majd beállítsa azt a számlázó program felületén.

Az E-Számla Online felhasználójaként tehát nincs más teendője, mint:

  • regisztrálni a NAV Online Számla felületén melynek feltételei:,
    •  „Az adatszolgáltatásra kötelezett adózó nevében eljárásra jogosult regisztrálhat, azaz az adózó törvényes képviselője vagy állandó meghatalmazottja.”
    • adózó törvényes képviselőjeként (tehát pl. egy cég nevében eljáróként, vagy egyéni vállalkozóként) való azonosításhoz ügyfélkapus azonosításra van szükség.
  • Ahhoz, hogy összeköttetés jöjjön létre az E-Számla Online és a NAV Online Számla között, egy technikai felhasználót kell regisztrálni a NAV Online számla felületén, és annak adatait rögzíteni az E-Számla Online-ban.
  • Figyelem: az E-Számla Online csak akkor tudja továbbítani a NAV felé a szükséges adatokat, ha az adott számla forint alapú, valamint a számlát befogadó fél adószáma beállításra került a partnertörzsben.

A Segítség - Általános menüpontban található egy részletes útmutató arról, hogy kell a NAV oldalán regisztrálni, valamit a megfelelő beállításokat elvégezni, hogy a NAV Online Számla, és az E-Számla Online megfelelően tudjon kommunikálni egymással.


https://elektronikusszamla.hu/segitseg/205/nav-online-szamla-regisztracio-es-beallitasa-az-esz-hu-n

Címkék:
nav, Online Számla
Az elektronikusszamla.hu fejlesztője a:
Rendes