Számlázó program lejelentési kötelezettség

Ön olyan fiókot hoz létre, amellyel nem fog tudni számlákat létrehozni, mert nem adta meg cége adatait.

Biztos, hogy ezt akarja?

Igen
vagy
mégsem
E-Számla Online számlázó bemutató indítása

Írjon nekünk!

nyil

info@elektronikusszamla.hu

Számlázó program lejelentési kötelezettség

Bejelentési határidő

2014. október 1-jét megelőzően beszerzett és 2014. október 1-el még használatban lévő számlázó programot legkésőbb 2014. november 15-ig be kell jelenteni a NAV felé. Abban az esetben, ha a számlázó programot már nem kívánja használni és a használatból kivonásának dátuma 2014. október 1. és 2014. október 15. közé esik, úgy a használatból történő kivonást legkésőbb szintén 2014. november 15-ig be kell jelenteni a NAV felé.

Amennyiben a számlázó programot 2014. október 1-jén vagy azt követően vásárolja meg, úgy a használatbavételtől számított 30 napon belül kell bejelenteni a számlázó programot. Abban az esetben, ha a későbbiek során a számlázó programot már nem kívánja használni, úgy 30 napon belül be kell jelenteni a használatból történő kivonását.

 

Bejelentés menete

A számlázó program bejelentése csak és kizárólag a NAV által fejlesztett Általános Nyomtatvány Kitöltő (továbbiakban: ÁNYK) program használatával történhet. Az ÁNYK programmal kell megnyitni és kitölteni a SZAMLAZO nevű nyomtatványt.

http://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/adatbejelentok_adatmodositok/SZAMLAZO.html Az online számlázó részt kell kitölteni.
 

Ezt követően a kitöltött nyomtatvány elektronikusan beküldhető az ÁNYK program segítségével vagy a már kitöltött és leellenőrzött nyomtatvány kinyomtatható és postai úton is eljuttatható a NAV részére.

Az ÁNYK programot a NAV oldaláról töltheti le: http://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok

Amennyiben nem boldogul az ÁNYK program letöltésével, telepítésével, a nyomtatvány kitöltésével, úgy a NAV a következő telefonszámokon ad e kapcsán segítséget:
06-40/42-42-42, 06-20/339-5888, 06-30/339-5888, 06-70/339-5888, 06-1-250-9500

Abban az esetben, ha vállalkozása könyvelését könyvelő végzi, úgy a számlázó program bejelentésében kérheti könyvelője segítségét. Mivel a könyvelők rendszeresen használják az ÁNYK programot a munkájuk során, így náluk ez az alkalmazás már eleve telepítve van és ismerik is a használatát.

 

Adatok, melyek a bejelentéshez szükségesek
ONLINE SZÁMLÁZÓ RENDSZER

- rendszer neve: "esz"
- rendszer elérhetősége: "https://www.online.esz.hu/"
- online szolgáltatást nyújtó neve: "RENDESWEB Fejlesztési és Szolgáltató Kft."
- online szolgáltatást nyújtó adószáma: "12397202-2-42"
- program beszerzésének (vásárlásának) dátuma: lásd lejjebb
- programhasználat kezdetének dátuma: az első számla kiállításának dátuma

A számlázó program bejelentése csak és kizárólag az ÁNYK program használatával történhet!

Kitöltési útmutató:   http://nav.gov.hu/data/cms343055/SZAMLAZO_kitoltesi_utmutato_2014.09.26.pdf  

 

Fontos tudnivalók még

A program frissítése esetén nincsen bejelentési kötelezettségünk. ("A számlázó program frissítése, verzióváltása esetén nem kell ismételten bejelentést tenni, miután ez esetben a használatba vett és már bejelentett program nem – csak annak működése – változik..")

Ha más számlázó programra tér át, mint amit eddig használt, akkor be kell jelenteni egy űrlap segítségével a használatba vett (új számlázó program) és a használatból kikerült számlázó programját.

 

Hogyan tudja megnézni a program beszerzésének dátumát?

A https://www.online.esz.hu/ -ba bejelentkezve a jobb felső menüsorban kiválasztja a "Beállítások" menüpontot. Ezt követően a jobb sávban rákattint a "Csomagok"-ra. A felsorolás legalsó sorában találja a legrégibb dátumot - ez a dátum a beszerzés dátuma.

Címkék:
nav