Hibajelzések adatszolgáltatás közben

Ön olyan fiókot hoz létre, amellyel nem fog tudni számlákat létrehozni, mert nem adta meg cége adatait.

Biztos, hogy ezt akarja?

Igen
vagy
mégsem
NAV adatszolgáltatás

Hibajelzések adatszolgáltatás közben

Amennyiben a kimenő számlák listában a rekord végén az alábbi ikont látjuk , a számla megtekintésénél a "Mi történt a számlával?" résznél találunk információt a "NAV hibás küldés" sor-ban. 

Ne stornózza a számláit, ha abban nem talál valóban hibát, egyszerűbb, ha manuálisan feltölti az adatokat a NAV honlapján, minthogy azután nyomoz vajon hol csúszhatott hiba a folyamatba.
A beküldés sikertelenségétől függetlenül maga a számla érvényes marad, stornó esetében viszont mindkét példányt be kell küldenie.
 
A felmerülő hibalehetőségeket és kezeléseit soroljuk fel itt. 

Nincs ikon ami jelezné, hogy beküldésre kerülne a NAV felé

Amennyiben azt látja, hogy nem jelenik meg semmilyen felhő ikon a kimenő számlák rekordok végén, érdemes megnézni, hogy kitöltésre került e a "beállítások" között a "fiókadatok" résznél a "NAV számlázás" adatok.  Az ide vonatkozó adatokat megtalálja egy korábbi cikkünkben "NAV Online Számla regisztráció"
 

Nincs adószám a vevőnél:

A hibát akkor kapjuk, ha a számlához tartozó partnernek nincs megadva adószáma.

Lehetősége van a beállítások-on bekül a Partnerek résznél az adott partner adatait módosítva megtenni a hiány pótlását. Majd újraküldeni a számlát a kiemnő számlák listájánál a számla sorszáma felé mozdítva az egeret a "Számla újra beküldése" lehetőséggel, vagy a számla megtekintésénél a  gombbal.

Vagy ez esetben lehetősége van a  gombot megnyomva egy felugró ablakban kitölteni a hiányzó partner adószámát. Ezután a számlát újra küldi a NAV felé. A válasz esetleg nem azonnali ezért éremes ráfrissíteni az ablakra a friss válaszért ami megjelenik a "Mi történt a számlával?" résznél.

 

Nem megfelelő adószám a vevőnél:

Ebben az esetben az adószám nem valid, valószínűleg elírás történt. Lehetősége van a beállítások-on bekül a Partnerek résznél az adott partner adatait módosítva megtenni a hiány pótlását. Majd újraküldeni a számlát a kiemnő számlák listájánál a számla sorszáma felé vive az egeret a "Számla újra beküldése" lehetőséggel, vagy a számla megtekintésénél a  gombbal.

Amennyiben nem ismert a partner adószáma úgy nem ál módunkban beküldeni a számlát ezen a felületen!

 

A küldött adatok szerkezete nem megfelelő!

 
Ebben az esetben formai probléma lépett fel a beküldés során, manuálisan kell feltöltenie a számlát a NAV oldalán (https://onlineszamla.nav.gov.hu/).
Kérjük jelezze ezt nekünk, és foglalkozunk vele, hogy ez minél hamarabb kezelésre kerüljenek az ilyen hibaesetek.
 
 

A megadot számla sorszámmal már történt adatszolgáltatás.

 
Ennél a hibajelzésnél vagy már olyan számlaszámot próbált beküldeni, amelyik már beküldésre került, vagy a számla már beküldésre került, de hiba történt az átadás során.
Ebben az esetben érdemes ellenőrizni a NAV oldalán (https://onlineszamla.nav.gov.hu/) bejelentkezve, hogy a számla feldolgozásra került e.
Amennyiben itt nem találja a számlát, úgy manuálisan kell rögzítenie azt.
 

A számlában megadott áfakulcs vagy áfaérték nem engedélyezett.

 
A jelenlegi online számlaküldés folyamatában a NAV álltal feldolgozható áfakulcsok 2 csoportra oszlanak:
 
Normál számla esetén csak: 
- 0.05
- 0.07
- 0.12
- 0.18
- 0.2
- 0.25
- 0.27
 
egyszerűsített számla esetén pedig csak:
- 0
- 0.0476
- 0.1525
- 0.1667
- 0.2
- 0.2126
 
Amennyiben az Ön számlája egyéb áfakulcs-al vagy vegyes megoldással rendelkezik, úgy azt manuálisan kell feltöltenie a NAV oldalán (https://onlineszamla.nav.gov.hu/) 
Amenniben a megadott lehetőségek szerint feldolgozásra kellett volna kerülnie, jelezze ezt nekünk, és foglalkozunk vele, hogy ez minél hamarabb kezelésre kerüljenek az ilyen hibaesetek.
 

A különböző jelzések feldolgozása folyamatos

Amennyiben nem található a felsorolásban a hibajegye, jelezze ezt nekünk, és foglalkozunk vele, hogy ez minél hamarabb kezelésre kerüljenek az ilyen hibaesetek.
 
Az elektronikusszamla.hu fejlesztője a:
Rendes