Hogyan készíthetek e-számlát?

Ön olyan fiókot hoz létre, amellyel nem fog tudni számlákat létrehozni, mert nem adta meg cége adatait.

Biztos, hogy ezt akarja?

Igen
vagy
mégsem
Számlázás » Kimenő számlák » Számlák készítése

Hogyan készíthetek e-számlát?

E-számlát csak regisztrált, számla létrehozás joggal rendelkező felhasználó tud létrehozni.

 1. Jelentkezzen be az online.esz.hu felületen.
 2. A Számlázás > Kimenő számlák menüpontban kattintson az Új számla gombra.
  • Amennyiben a gomb szürke, Ön nem adott meg cégadatokat a regisztrációkor, melyet most a figyelmeztető ablakban található Cégadatok megadása gombra kattintva megtehet.
  • Amennyiben a számlatömb hiányára vonatkozó figyelmeztető ablakkal talákozik, akkor előbb hozzon létre számlatömböt, utána a Számlázás > Kimenő számlák menüpontban kattintson az Új számla gombra.
 3. Töltse ki a Partner adatai részt. Kezdje el begépelni partnerének nevét.
  • Amennyiben olyan partnernek kíván számlát kiállítani, akinek ezt megelőzően még nem számlázott, nyomja meg a Partner hozzáadása gombot és adja meg a kért adatokat. Új partner hozzáadásával kapcsolatban további információkat olvashat a Hogyan vihetek fel új partnert? című fejezet alatt.
  • Amennyiben olyan partnernek kíván számlát kiállítani, akinek ezt megelőzően már állított ki számlát, úgy a rendszer automatikusan fel fogja azt kínálni, melyet kiválasztva az adatok kitöltődnek. Ha módosítani szeretné partnerének adatai, akkor az Adatok módosítása gombra kattintva ezt megteheti.
 4. Töltse ki a Számla adatai részt.
 5. Töltse ki a számla tételeire vonatkozó mezőket.
 6. A számla tételeire a következő funkciókat használhatja a sor végén elhelyezkedő ikonokra kattintva:
  • Új tétel hozzáadása
  • Tétel törlése
  • Tétel mozgatása (fel-le)
 7. Az e-számla elkészítése előtt lehetősége van megtekinteni a számlát végleges formában, ehhez nyomja meg az Előnézet gombot.
 8. Ha elkészült a számlával, nyomja meg az E-számla elkészítése és küldése gombot. Partnere a megadott email címen értesítést fog kapni új számlájáról.

Számla készítését bármikor félbe hagyhatja, ekkor kattintson a jobb felső sarkoban található Mentés piszkozatként gombra. Így elkezdett számláját a Számlázás > Piszkozatok menü alatt fogja megtalálni.

Az elkészült és elküldött e-számlát a Számlázás > Kimenő számlák menüpont alatt fogja megtalálni, melyet később bármikor megtekinthet, másolhat vagy sztornózhat.

Az elektronikusszamla.hu fejlesztője a:
Rendes