2020 július 1-től: megszűnik a 100 e forintos jelentési értékhatár

Ön olyan fiókot hoz létre, amellyel nem fog tudni számlákat létrehozni, mert nem adta meg cége adatait.

Biztos, hogy ezt akarja?

Igen
vagy
mégsem

2020 július 1-től: megszűnik a 100 e forintos jelentési értékhatár

A NAV felé történő adatszolgáltatási folyamatban 2020. július 1-től megszűnik a 100 000 forintos jelentési értékhatár. Ez azt jelenti, hogy ettől az időponttól kötelező az összes belföldi adóalany felé kiállított számlát beküldeni a NAV-nak a megfelelő feltöltési módjain keresztül, függetlenül az áfa összegétől. 
 
Ezáltal olyan adózók is bekerülnek az online számla jelentésre kötelezettek körébe, akik áfamentes és/vagy belföldi fordított adózás alá tartozó ügyletekről állítanak ki számlát. 
 
Az az E-Számla Online felhasználó, aki már regisztrált technikai felhasználót a NAV Online felületén és beállította az E-Számla Online adatainál, további teendője ezzel az intézkedéssel kapcsolatban nincs.
Aki még nem tette meg, annak ebben a cikkben nyújtunk ehhez útmutatást 2018 július 1-től: NAV Online Számla adatszolgáltatás
 
Jelen intézkedés csak kiegészítése a korábbi cikkünkben közölt adatszolgáltatási módnak, aki a megfelelő beállításokat nem tette még meg, az a korábbi cikkben leírtak alapján megteheti.
Az elektronikusszamla.hu fejlesztője a:
Rendes